Pla General Cabecera

Conclusions

El procés participatiu dut a terme entre els mesos de desembre de 2016 i febrer de 2017 ha pretès apropar el pla general als barris, fer partícips als ciutadans i ciutadanes del que pot representar el pla general en les seves vides, en la seva manera de relacionar-se, en els seus problemes diaris.

Dins de la campanya "Pla General: Castelló, ciutat viva. El futur comença ara. Participes?", La Regidoria d’Urbanisme ha convocat 17 reunions obertes a tota la ciutadania des del dia 12 de desembre de 2016 fins al dia 20 de febrer de 2017. El terme municipal s’ha dividit en 17 zones fixant-se per a cada zona un calendari de llocs, dates i horaris on se celebraran els diferents tallers participatius. Les jornades es van realitzar entre setmana de 18: 00h a 21: 00h i dissabtes de 11: 00h a 13: 00h.

L’Ajuntament de Castelló ha desenvolupat un procés de participació ciutadana diferent per a cadascuna d’aquestes zones diferenciades del municipi amb l’objectiu de tenir coneixement des del primer moment de la visió i necessitats dels veïns i veïnes i d’aquesta manera, el planejament que es proposa ja tinga en compte les demandes i carències detectades per la ciutadania en cada barri, i es puguen estudiar per arribar a determinar legislativament i tècnicament si és possible allò que es demana. Així, s’aconseguirà dins de la versió preliminar del pla, la major quantitat possible de demandes ciutadanes que siguen possible atendre.

Amb aquest procés s’espera poder informar, formar i demanar informació sensible que permeta arribar a una proposta final del pla que reculla una idea de ciutat per i per a les persones.

El termini per a la recollida d’enquestes de participació ciutadana de les 17 zones va finalitzar el 28 de febrer amb la finalitat que aquestes puguen ser compendiades, analitzar i ateses, si és el cas, al més aviat possible. En qualsevol cas totes elles seran estudiades i valorades.

El nombre d’assistents a les jornades desenvolupades a les 17 zones han estat 1.300 persones aproximadament. Dins dels tallers s’han realitzat un total de 368 enquestes. D’altra banda s’han rebut a la finalització dels tallers un conjunt de suggeriments que s’han distribuït en la seva recepció de la manera: 116 per registre d’entrada, 60 per mitjà del correu de la pàgina web www.plageneralcastello.es, 256 lliurats en els propis tallers.

La present memòria pretén oferir les conclusions del procés seguit que en la majoria dels casos hauran de ser tingudes en compte en desenvolupament del planejament i que serveixen per polsar l’opinió de la ciutadania al respecte de la seva ciutat.

Memòria